Blogg 2018-2019

23. apr, 2019

Vilken fredag i Sundsvall. Vi åkte upp i strålande solsken och hade en skön natt på hotellet innan det var dags att bege sig till Nordichallen. Det gick bra att komma in och trevlig personal överallt. Tyvärr var domaren lite långsam så det krockade väldigt med Juniorhandlingen. Så stressigt blev det men vilket resultat vi fick. Först blev Tiger bästa Veteran och sen fortsatte han med att vinna bästa hane klassen framför väldigt fina bland annat championkillar.  Sen sprang Hanna bort och tävlade i juniorhandling för en domare som har coachat svenska landslaget och vann även där. Snabbt tillbaka till Championklassen och Bella, där Jessica från Drömvindens kennel redan hade gått in i ringen med Bella. Hanna tog snabbt över och vann över de andra 3 championtikarna. Bella vann även över alla de andra fina tikarna så hon blev Bästa tik och slutade som BIM emot Tiger som blev BIR.. Tiger fick 2 nya titlar Svensk Veteranvinnare -19 och Svensk Vinnare -19. Bella blev Svensk Vinnare -19.Cool Så en superduper rolig dag. Det var lätt att åka på påskafton kan jag tala om, vi hade aldrig i vår vildaste fantasi drömt om att det skulle gå så här bra.

Kort på utbyteshunden i Finalringen. 

23. apr, 2019
1. apr, 2019
1. apr, 2019

Nu är vi hemma igen efter en intensiv helg i Malmö. Först ut var Tiger i rasringen. Han fick ett Excellent men inget CK på grund utav att domaren tyckte att han skulle haft kvar sina tänder trots att han har slagits med en grävling. Har hunden tillräckligt bra tänder och käke så lossnar de inte oavsett vad som händer. Väldigt tråkig attityd då hela han käke på ena sidan hade lossnat ända in till skelettet då de hände och det var osäkert ifall de kunde lappa ihop honom. Men sen han var 2 år är det ingen domare som har påpekat det på något sätt på någon utställning. Det var inte så mkt konkurrens så han blev BIR veteran ändå och fick gå in i stora finalringen. Väl där blev han utplockad bland de 6 bästa och slutade på en 5 plats. Roligt för en hund som inte ens fick ett CK. 

Superroligt var att Hanna med Tiger blev BIS juniorhandler, hon vann över alla både i sin grupp 14-18 år och över tjejen som vann i gruppen 10-14 år. Så nu är hon SM kvalad och har även en landslagsbiljett till uttagningen i Högbo i September. Cool