6. aug, 2018

Ras special 2018 Tånga Hed

En helg både i glädje och sorg. Tiger skadade sig på något sätt i fredags och har svårt att röra sig, så vi fick stryka honom från utställningen. Lördags morgonen började med att vi hade hand om ringträningen och  det kom väldigt många ekipage som ville lära sig hur man gör. Dagen fortsatte med att Hanna fick äran att ställa en tik valp 4-6 mån som vann sin klass och som senare blev BIM valp. Hon slog även den äldre BIM tikvalpen så hon fick ett BIM vandringspris. 🙂.  Hanna prövade på att döma Barn med hund, vilken var en ny upplevelse. Roligt att se henne i den positionen.

Kvällen avslutades med lite god mat och att kora den snabbaste hunden.

Söndagen började åter med ringträning för vår del, idag var det lite lugnare. Sen var det dags för Bella att gå in i Championklassen, där det var många hundar av hög kvalité så domaren Kurt Nilsson hade svårt att bestämma sig, 5 st av 7 fick CK. Men det blev Bella som vann efter hårt kämpande av Hanna. 🙂. Bella blev sen 2:a bästa tik av alla tikar som tävlade, en juniortik blev Bäst.  Resultat från hela helgen finns på http://gardshund.hemsida24.se/aktiviteter/rasspecial-2018/liveresultat-utställning-40164436.

Vi hade sällskap av Sofie och Red Label "Ginnie" från Gävle, en av Bellas och Maltes valpar som nu hunnit bli nästan 5 mån. Det var riktigt roligt och mysigt. Nu hoppas vi bara på att Tiger ska bli bättre och även Dutchess som lyckades fastna i trappen ut från husvagen. Hon haltar lite och är lite svullen men det blir bättre och bättre. 

Snart är det även dags för Hanna att flytta till Forshaga och gå på hundsportsgymnasiet. Det kommer att bli tomt hemma men väldigt roligt och utvecklande tror jag.