29. maj, 2019

Gimo

Denna helgen gick resan till Uppsala först och sen vidare till Gimo. Vi sov en natt på Hotell Gillet mitt i stan och alla tittade när vi kom med våra 5 hundar. Det var första gången för Star att vara ute så här och hon skötte det kanon. Hon var så glad och ville hälsa på allt och alla, var även lugn och fin på natten. 

Tidigt på söndag morgon begav vi oss till Gimo, som tur var så öste inte regnet ner när vi kom fram så vi hann att sätta upp tältet innan det började. Men sen regnade det konstat till vi åkte hem kl 16.  

Först var de juniorhandling kl 9, Hanna och 3 andra duktiga tjejer tävlade. Det var en väldigt utmanande och rolig tävling då domaren frågade flera anatomi frågor, frågor om hundens fördelar o nackdelar o vad de användes till förr o nu mm. Sen bytte de hundar så alla fick testa alla 4 hundarna och handlerna skulle veta vilken ras de bytte till och vilken grupp de tillhörde. Hanna gjorde det med bravur och vann återigen. 

Sen var det dags för rasutställningen med en väldigt blöt och frusen Tiger, men han lyckades bli Bästa Veteran och 3 Bästa Hane trots det. 

Bella fick Excellent med Ck men blev tyvärr oplacerad i Bästa tik idag.

 Kl 15 var det dags för Finalen i juniorhandling, vilken också blev väldigt spännande då domaren plockade in en helt okänd hund, en Kleiner Munsterländer som Hanna fick ställa först och springa en triangel med. Sen fick Hanna överta den yngre gruppens vinnares hund och den andra tjejen fick testa att ställa upp och springa med den nya hunden. Hanna slutade som BIS vinnare🙂 och fick en ny kvalbiljett till landslaget och ett inteckningskort på 100 kr.