3. nov, 2019

Växjö

Vi hade en roligt men ack så stressig utställning i Växjö och det var den absolut långsammaste domare vi haft men också en av de bättre av att ta hundarna på bordet. Han lade ner tid på att klappa alla och vara väldigt mjuk. Det är ju skönt när man har med sig en liten Star som hade premiär på officiell utställning. Hon har bara varit med på en inoff innan så hon är ju inte speciellt van. Men det gick super tack vare finaste Maja som gick in i ringen med henne när Hanna tävlade jh sen hann Hanna lagom tillbaka för att ta henne ifrån bordet och visa henne fram o tillbaka. Till min stora förvåning fick hon ett Excellent med fin kritik.🙂 Hon är skendräktig och har inte velat äta något på 2 veckor, trots att vi försökt med allt. 

Sen efter Star var det Quilas tur med matte Eva i Unghundsklassen, hon fick också superfin kritik och ett Excellent.  Eva börjar verkligen att få kläm på det här nu. 🙂  

Bella ställdes i Championklassen och vann den hon blev även Bästa tik och BIM med sitt allra första CACIB (Ett internationellt certifikat) det har bara delats ut till ett fåtal gårdshundar än då de inte har varit godkända för att tävla om det förut. Lite kul Bella har blivit BIM på 5 st utav sina 7 utställningar i år. 🙂

Snöflinga "Ebba" Tigers syster ställdes i Veteranklass av bästa Maja och även hon fick ett Excellent med fin kritik och blev BIM veteran.

Tiger fick Excellent med Ck och 3 bästa hane och Bästa Veteran. Så roligt att ha fött upp både BIR och BIM veteranerna. 🙂

Hundarna blev väldigt nöjda med vårat hotellrum, de hade bokat om vårat rum fel så vi fick deras bästa rum istället så hundarna kunde busa runt lite efter en dag i mestadels stillhet. 

Quilas kritik av domare Jahn Stääv "Fint huvud, fina öron, korrekt bett. Mkt bra skuldra, rygg och kors. mkt välutvecklad bröstkorg, mkt goda rörelser. Fint temperament"

Ebbas kritik: Fint huvud, fina öron, korrekt bett, bra skuldra, rygglinjen kunde vara lite planare, bra kors, välutvecklad bröstkorg, aningen vid i fronten. Mkt goda rörelser. Fint temperment"

De andras kritiker finns under deras sida.