25. mar, 2012

Valpar

Är så lycklig.🙂 Ida fick 4 små fina valpar igår sen eftermiddag, kväll. Fast det var lite dramatiskt. Hon började redan så man kunde ana att det var nått på gång på fredag kväll. Tempen hade gått ner lite och det kändes som om det var något på gång. Men så gick hela natten utan att något direkt hände. Hon var lite orolig, skakade lite och flämtade en del, sen lade hon sig för att sova lugnt en stund igen. Hela förmiddagen och middagen gick och det hände inte speciellt mkt. Vi var ute och gick en hel del för att hon skulle komma igång. Sen framåt 15 så började hon få lite krystvärkar men ingen kom ut. Framåt 17 så tittade det ut två bakben så då var det igång. Första som kom ut var en tik trefärgad med bläs som vägde 254 g.

Nr 2 var en hane som också kom med bakbenen först. Han är också trefärgad med lite vitt på näsan. Han vägde 269 g.

Nr 3 då var det dags för en tik igen och hon kom ut med rumpan först. Men det gick bra det med. Trefärgad med bläs och med ett litet sträck på ryggen. Vikt 260 g

Nr 4 ja då blev det en trefärgade hane med vit prick i pannan o lite vitt runt nosen.  Han kom ut med ett torrt bakben o svansen först. Vikt 252 g.

Eftersom sista hanen kom utan blåsa o efterbörd så väntade vi på att det skulle komma ut något mer. Men vi fick vänta i onödan. Ida hade fullt upp med att ta hand om de små pigga krabaterna. Alla började att äta direkt och det var full fart på dem från början.

Nu hoppas jag bara på att Ida inte får någon infektion eftersom moderkakan inte kom ut efter sista valpen. Hade kontakt med vetrinär men hon tyckte vi skulle avvakta och se vad som händer och det känns ok..