14. feb, 2015

Föreläsning om ledproblem

Nu harjag varit på en föreläsning med Ole Frykman. Det var andra gången som jag lyssnade på honom. Han pratar och visar så bra så man lär sig massor. Det är så intressant att se vad som kan bli fel och hur man kan förebygga och åtgärda.  Fast det verkar mestadels vara större hundar, som får problem med sina leder. Men det som var väldigt spännade, var att det fanns ett annat sätt att kolla höfterna på, som var mkt mer rättvist.  PennHip heter det och det lät väldigt intressant. Det finns en hel del att läsa på nätet om det. Ole  Frykman hade varit över i USA och testat det en hel del och förespråkade det mycket. Dock så blir inte resultatet synligt på SKK om man gör det. 

Annars är allt bra. Leya har varit här några dagar då hennes ägare har varit och åkt skidor. Hon fann sig tillrätta snabbt och var så mysig. Det är roligt att se hur snabbt de blir en i flocken. Leya, Tiger och Bella har busat en hel del och haft roligt. Så kul att även få träffa sina små när de blivit äldre. 🙂

Kul är också att vi har fått barnbarn idag. Superdupers Lakrits har blivit pappa åt 5 st små valpar, 3 tikar och 2 hanar uppe i Norr.