2. jun, 2015

Veterinärbesök

Lite tråkigt här. Bella vaknade en morgon och hade så ont så hon skakade och ville ingenting. Jag trodde först att hon hade ätit något olämpligt så att hon hade ont i magen. Alla våra vanliga veterinärer hade fullt så jag fick ringa till Skara djursjukhus och vi fick en tid kl 13. På fm blev Bella lite bättre, men hon ville inte gå i trappor, el hoppa och skrek till när man lyfte upp henne. Hon travade på bra på promenaden men galopperade inte. Hon bajsade och kissade normalt. När vi kom till Skara så fokuserade veterinären bara på hennes mage. Trots att jag sa att hon verkade som om hon kanske har ont i ryggen.  De tog en rtg bild och sa att hon var förstoppad, trots att hon hade bajsat på fm. Jag tyckte det kändes väldigt konstigt.

Sen när vi kom hem så var vår hästveterinär, Lena här för att vac hästarna, hon är även jätte duktig på smådjur. Lena kände på Bellas rygg och då reagerade hon jätte mkt. Jag försökte då få tag på Skara djursjukhus veterinär igen. Fick tag på henne och bad att hon skulle kolla rtg bilderna igen och höra av sig. Men tyvärr är det ingen som hört av sig därifrån trots att jag ringt tillbaka igen. Har även försökt att få dem att skicka bilderna de tog till Ekens djurklinik, men det verkar svårt. Så idag var vi på Ekens djurklinik i Skövde och mycket riktigt är hon väldigt öm i ryggen och har svårt för att ta ner sitt huvud för att äta och nosa på marken. Han trodde att hon hade sträckt sig. Så hon skall få ta det lugnt några dagar till. Jag har lyst på henne med lasern och hon verkar tycka det är jätte skönt. Hon bara blundar och somnar.

Så vi får se hur pigg hon blir till helgen då utställningen i Vänersborg är.  Är det så att hon inte blir bättre på några dagar så får vi rtg henne igen och sätta in inflammationsdämpande medicin.

Så tråkigt.