6. aug, 2012

Tollarp

Hemma igen efter en härlig helg i Tollarp. Vad roligt att få se så många gårdshundar på samma gång. Vi åkte ner på torsdagen för att få ut så mycket som möjligt av helgen. Tog det lite lugnt på fredag fm och laddade för agilityn på eftermiddagen. Hanna skulle springa med Skipper, Tiger och Ida. Först ut var Tiger och han hade inga fel och sprang runt fint. Han behöver få upp lite fart bara men det var ju hans första lilla tävling. Sen var det Idas tur. Hon var inte riktigt på humör. Hade börjat löpa så smått så hon stannade på ett hinder och missade en gång i slalomen. Skipper sprang på sidan om ett hinder annars skötte han sig bra. Det resulterade i en 2:a plats. De slog ihop både small och mediumklassen. Så jag tycker det var jätte bra. Hon fick jätte fina priser.🙂

I utställningen på lördaen fick Tiger Excellent och var den siste som åkte ut innan de 4 som var kvar, som fick ett Ck. Ett bra betyg då det var 28 hundar anmälda i öppengruppen.

Hanna var även med på barn med hund med Ebba och det blev en 2:a plats. På söndagen började det också med barn med hund och i dag tog Hanna Tiger i stället och de blev då 1:a. De fick fina rosetter och priser. Sen var det dags för utställning med Ebba.

Det var 32 tikar anmälda i öppenklassen. Ebba och Hanna skötte sig jätte bra men Ebba var väl inte riktigt domarens typ så hon fick ett Vg. Hon tyckte att hon skulle ha längre ben och mer muskler mm. Ebba som springer så snabbt och mycket. Men så är det ibland. Hon har ju ett excellent med ck sen tidigare.  Vi åker gärna dit igen.

Ps. Vi hittade en jätte fin hane till Ebba också, som vi nu har bokat. Kommer mera info snart!