27. jan, 2017

Hd rtg, Patella och tänder

 I går var vi och veterinär undersökte Superdupers Elvis "Sigge"  Det var Hd rtg, patellakontroll  (knän) och tänder som räknades.

Sigge kontrollerades på Min Veterinär i  Skultorp, Skövde. Först kände veterinären på knäna för att se om det gick att rubba dem ur sitt läge. Men de satt stenhårt fast och gick inte att flytta en mm. Så Patella undersökningen blev ua. Sen fick han en spruta, som han somnade på och det var dags för Hd rtg. När han ändå var sövd passade veterinären på att räkna så att alla tänder satt på plats även de allra längst in. Alla fanns där de skulle. Efter det var det dags för en uppvaknings spruta. Det tog lång tid att vakna, han var så trött så trött och sov hela dagen sen.

 

Idag kom beskedet Sigge har Hd B, precis som mamma Bella, nu behöver han bara ställas ut som 18 månaders så är han avelsgodkänd 🙂

Även Elton var och kollade sig igår och  tyvärr hade Elton ett glapp på ena sidan som Kennelklubben avläste till Hd C/ D. Patella var ua.  Han har inga som helst symtom och inga pålagringar så matte Kajsa ska träna honom med bland annat simning och göra en ny rtg om några månader för att se hur det ser ut.

Superdupers Nobel "Morris" har tid till mitten av feb så det blir spännande att se vad han får för resultat. Även Alfons och Salma kommer att rtg lite längre fram.

Bild på Sigges höfter