11. apr, 2017

Intensiv vecka

Det har varit en spännande period. Först fick Hannas häst kolik utav ett lugnande medel hon hade fått i samband med att veterinären spolade hennes tårkanaler. Så på natten fick distriktsveterinären komma ut och ge henne smärtstillande och hälla i henne en massa olja. Några dagar senare hittar Bella och Tiger ett nytt grävlingsgryt och är borta i flera timmar. Till slut hittar vi dem en bit bakom vårat hus då de kom när vi ropade. Tiger var väldigt stel och hade ett hål genom hakan och rätt in i käken och väldigt mkt sand i sina ögon. Bella var pigg när hon kom men även hon hade en väldans massa sand i ögonen. 

Vi försökte spola med koksalt och gjorde rent Tigers sår. Han fick även lite smärtstillande och penicillinsalva i såret. Veterinären tyckte att vi kunde vänta tills morgondagen.

På torsdagen var vi inne på fm och hundarna fick smärtstillande, penicillin, ögonsalva och ögondroppar att ta.

Bella blev bättre men tyvärr inte Tiger så på söndagen fick vi åka in till Kumlas djursjukhus Hund och Katt. Där tog de blod från Tiger och gjorde ett serum som vi skulle droppa i var/varannan timme. Sen kollade de såret och skrev ut en ny ögonsalva som tyvärr var farlig för Tigers ögon så på måndagen fick vi åka akut till Blå Stjärnan i Göteborg för att byta medicinering igen. Nu verkar han vara lite bättre men det rinner fortfarande i hans öga o han kisar lite. Vi får hoppas att han klarar sig till sitt återbesök hos ögonläkaren.  Bella känns pigg och glad.

I veckan har vi även haft lill Sigge och stor Sigge här tillsammans med våra hundar och det har gått superduper bra. De har lekt och haft så roligt.

I söndags var på rasklubbens utställning i Varberg alla hundarna var anmälda men på grund av skadorna så blev det bara Sigge som ställdes. Även hans syster Salma var där, så jätte roligt.

Sigge fick ett Excellent och blev 2:a i konkurrens utav 9 andra juniorhanar och Salma fick ett Very good med fin kritik.