Lite träning på klubben med Star, Tiger och Bella bus

Dutchess o Hanna tränar inför Apellen

1 maj

Å känner att jag saknar det här med utställningar, tävlingar och träffa folk nu. Vi hade det så härligt till exempel på Gotland förra året och med så nöjda hundar. Saknar spänningen och se på Hannas fina handlag med hundarna.🙂 Inte saknar jag det mindre för att det gick så bra förra året för alla våra hundar.

 

Sitter och tittar på lite killar till Bella bus  nästa löp fram i nov, det hade varit så roligt att haft valpar nu när vi har all tid i världen. Sen att Bella känns bra och springer på som vanligt är väldigt skönt. Tittar även på lite killar till Modesty Blaise "Happy" i första hand och sen även till vår Star här hemma. Jag hoppas att det kommer igång lite utställningar fram igenom så de kan få ställas nån mer gång innan det är dags för parningar. 

Happy och Star fyller 2 i nov så om allt ser ok ut o beroende på hur de löper så kommer nån utav dem paras till nästa vår. 

Hanna tränar på som vanligt med alla hundarna här hemma, väldigt kul att ha henne här hemma istället för uppe i Forshaga får jag säga. För Dutchess del är det Lydnad klass 1 och apellen som gäller.

Ha det så gott alla och håll er Friska!

 

 

Ett stort Grattis till vår fina Beauty idag på 2 års dagen.

Ett stort Grattis till Vera, Lakrits, Higgins och Maja/Lajka på eran 8 års dag. De är efter Ida Hopp i Topp Mynta och Ibbe, Marcato´s Ibra.

Hd Ginnie

Jippi!! Ett stort Grattis även till Superdupers Favorite Red Label, Ginnie som har fått Hd A och ED ua. Ginnie är efter Superdupers Bella och Stallbackas Sexa Skåne. 🙂

Finaste Dutchess har varit och gjort ett hjärtultraljud som var ua så nu är även hon godkänd för avel. Så jätte roligt.

Valpar

Tyvärr blir det ingen parning nu på Bella då hon fortfarnde inte känns helt ok i sin rygg och sitt vänstra bakben. Vi hade hoppats på att hon skulle hinna läka, men efter ett veterinärbesök idag så visar det på att hon fortfarande inte är helt smärt fri. Så då avstår vi parning och gör ett nytt försök till hennes nästa löp istället. Bellas hälsa är allra viktigast, även om det är otroligt tråkigt när vi sett fram emot fina goa valpar.  

Vi börjar även att planera för att para Happy till nästa år. Mer info kommer om det längre fram. 

 

 

Dutchess RLD N klart

Hanna och Dutchess har varit nere i Göteborg för att tävla Rally igen och fick återigen godkända resultat, 86 p🙂

Dock lite sämre än sist, då Dutchess var lite okoncentrerad och nosig. Det måste ha varit något väldigt gott i mattan där nere, då endast 12 st utav 39 startande fick godkända p. och 12 st blev även diskade. 

Hanna och Dutchess fick en 7 plats och blev  utplockad av domaren som "Domarens Val och kritiken Jättesnyggt!! Så det såg nog bra ut även om det inte kändes kanon. Nu är i allafall Nybörjar Rallyn klart och Dutchess kan även titulera sig RLD N.   Nya mål är satt 🙂

Ett stort Grattis säger vi till Ginnie, Superdupers Favorite Red Label och matte Sofie som fick fina 174,5 p i Startlydnads tävlingen med uppflytts poäng och en 4 placering. Så duktiga:))

Fin kritik från Domaren på Första Rallylydnads tävlingen. Hanna o Dutchess fick 2 Godkända Resultat i Värnamo så nu återstår förhoppningsvis bara en tävling så får de titeln RLD N.. Se gärna videon nedan på en glad Dutchess.

Nybörjarklass Rally Värnamo, Första tävlingen för Hanna o Dutchess

Redog Bella

Nu skulle vi vara så lyckliga och planera för parning, men alltid är det något. Bella skulle hoppa upp i sängen för några veckor sedan på natten men kom inte upp så hon trillade ner igen och skadade sig i ryggen och vä bakben. Tyvärr har hon inte blivit bra än så vi var uppe i Västerås igår för att kolla henne. Hon reagerade med en hel del smärta i ryggen och runt vä bak knä. Slätrtg visade inga tydliga förändringar, möjligen kan det finnas små pålagringar längst bak i ländryggen men det går inte att säga säkert. Är det så att Bella fortfarande har ont efter 4 v så får vi göra en Datortomografi. Stefan på rehab trodde att det skulle gå över av sig sjäv med vila, laser, vattentrask och läkemedel. Men på grund av detta så vill vi inte planera för parning utan hoppas på att hon håller på löpet tills hon är bra. Så håll tummarna för oss att hon läker bra nu. 

Så lycklig då även Superdupers Starfire har superfina höfter och är rtg med Hd A.

Finaste Superdupers Modesty Blaise, Happy är höftledsröntgad med Hd A och är fulltandad.

Ett stort Grattis till Superman, Tuure som har ställts ut på den internationella Winter Dog Showen i Åbo i helgen. Han fick Excellent och blev 1 juniorklassen och 3 bästa hane med Reserv Cert för domare Leif Ragnar Hjorth. "Excellent type and size. Nice head and expression. Correct mounth, well set ears. Excellent neck and angulation. Very good chest, excellent topline. Correct tail and coat. Excellent muscle condition that he uses very well in movement. Nice temperament" Tack för info och bilder Merja:))

Hälsning från finaste Tequila Mockinbird, Quila som blir mer och mer lik mamma Bella. Tack snälla för hälsningen Eva:))

Finaste Hopp i Topp Mynta, Ida har fyllt 13 år. Den allra bästa mamman, mormorn och gammelmormorn. Så mysig och snäll mot allt och alla.

Nytt år

Nytt år och nya möjliheter. Jag  hoppas att året fortsätter bättre än det har börjat i allafall.  Vi missade My Dog då Hanna var sjuk och låg inne på Skaraborgs Sjukhus med dropp och intravenöst antibiotika då hon inte kunde svälja. Sen har hon varit piggare men busen Tiger har varit uppe i ett gryt bakom vår hästhage och bråkat med förmodligen en räv 2 gånger. Ena gången fick han ett hål i huvudet och en skada på vänster öga.  Nu senast när han lyckades smita iväg var han väldigt blodig och såg hemsk ut när han kom tillbaka. Men det var rätt ok ändå mot vad jag trodde när jag fick syn på honom.   En massa småsår och en reva på höger öra som fick sys ihop hos veterinären. Så nu är det koppel som gäller  och antibiotika med smärtstillande för den lille busen.

Hanna kör på med lydnad med Dutchess uppe i Forshaga och vi har anm Hanna till hennes sista Juniorhandlings Tävling nere i Malmö. Sorgligt nu när hon missade My Dog. Lyckas hon kvala in där så får hon vara med på SM uppe i Stockhom även i år annars  så blir det inget.  Så vi får hålla tummarna att det blir vinst liksom förra året.

Till Bella kollar vi på lite hanar. Har några på lut som jag tycker är fina. Men vill Hd rtg Star och Happy först innan vi bestämmer oss helt så har en tid till den 3 feb. Mkt spännande.